• REACTIES: Op het Feyenoord Forum kunt u zonder in te loggen reageren. Het aanmaken van onderwerpen is echter wel alleen toegestaan door geregistreerde leden.

Betaald Voetbal stemt unaniem in: ‘Vanaf volgend seizoen geen kunstgras meer in eredivisie’

fr010

Moderator FR010
Forumleiding
KNVB-220131.05-768x546-3.jpg

Vanaf het seizoen 2025/’26 spelen alle eredivisieclubs op natuurgras of hybridevelden. Alle clubs uit het betaald voetbal hebben unaniem ingestemd met deze nieuwe regel. Hierdoor komt er een einde aan volledige kunstgrasvelden op het hoogste niveau van Nederland.

De clubs uit het Nederlands betaald voetbal hebben daarover gestemd op de Algemene Vergadering Betaald Voetbal (27 mei 2024). In een eerder stadium waren de eredivisieclubs al unaniem eens over de invoering van deze regels, maar nu is er ook steun vanuit de Keuken Kampioen Divisie-clubs.

Dat houdt in dat er vanaf het seizoen 2025-’26 niet meer op kunstgras gespeeld wordt in de Eredivisie. Door de vergoeding die clubs krijgen als ze overstappen op natuurgras of hybridevelden, neemt het aantal kunstgrasvelden in het Nederlands betaald voetbal al langere tijd af. Deze route is sinds 2018 in gang gezet met de Eredivisie Veranderagenda.​

Verder lezen...
 
Mooi, het blijft zaalvoetbal op zo een mat. Is het nu zo dat bij promotie het kunstgras eruit moet?
 
Terug
Bovenaan