• REACTIES: Op het Feyenoord Forum kunt u zonder in te loggen reageren. Het aanmaken van onderwerpen is echter wel alleen toegestaan door geregistreerde leden.

Afscheidsinterview Wieffer: ‘Afscheid nemen van Feyenoord is moeilijk’

fr010

Moderator FR010
Forumleiding
Wieffer-1024x682.jpg

Mats Wieffer heeft een recordbedrag opgeleverd bij zijn verkoop aan Brighton & Hove Albion. De 24-jarige middenvelder neemt afscheid van zijn club met twee prijzen en vele mooie herinneringen. Deze week keerde Wieffer terug naar trainingscomplex 1908 om afscheid te nemen van Feyenoord en nam ruim de tijd voor een afscheidsinterview.

“Het is natuurlijk een beetje dubbel,” begint de middenvelder. “Ik heb het de afgelopen twee jaar heel erg naar mijn zin gehad hier. Het is voor mij wel moeilijk, maar aan de andere kant het is wel een stap die ik ga maken waar ik heel veel zin in heb. Natuurlijk, het spelen in de Premier League, elke week moet je presteren. Daar heb ik heel veel zin in.”

“Afscheid nemen van Feyenoord is moeilijk. Ik heb veel vrienden hier en iedereen binnen de club mag ik heel graag. Premier League voelt als een jongensdroom. De manier waarop natuurlijk. Eerst zat ik bij FC Twente en toen naar Excelsior. Als je dan eigenlijk zo snel daar naartoe kan gaan, dan is het de bedoeling om het daar ook te laten zien. Dan is het wel een jongensdroom natuurlijk. Je speelt in grote stadions.”

De keuze voor Brighton was een bewuste. “Dat heeft met name te maken met de kans op speeltijd. Ook met het oog dat ze de afgelopen jaren veel spelers beter hebben gemaakt. De plek om te wonen is vrij goed. Het is ook fijn dat je een jongens kent. Nu is natuurlijk Minteh daar naartoe. Er zitten al drie Nederlanders. Niet dat dat mijn keuze per se beïnvloedt, maar het is natuurlijk wel makkelijker. Ze volgen me al heel lang. Ik denk nu anderhalf jaar. Ze weten heel goed wie ik ben en dat ik daar pas.”

Wieffer beseft zich dat hij veel te danken heeft aan Arne Slot. “Hij heeft heel veel voor mij betekend. Door hem ben ik de speler die ik nu ben. Dat ben ik met name door hem en door de assistenten bij Feyenoord. Toen ik vanaf Excelsior kwam, denk ik niet dat ik echt op een bepaalde manier dingen met een idee deed. Nu denk ik over alles na. Wanneer je moet komen, wanneer je driehoekjes moet maken, wanneer je juist weg moet blijven. Dat is er veel meer ingepompt en dat kan je je hele carrière gebruiken.”

Negen keer trof hij doel in Rotterdamse dienst. “De mooiste goal bij Feyenoord? Die was tegen AS Roma met alles erop en eraan. Die tegen Fortuna was ook wel mooi. Ik heb wel een paar mooie goals gemaakt, maar tegen AS Roma was het mooist. De steun van Het Legioen heb ik heel erg gemerkt. De mensen waarderen mij en dat vind ik heel erg mooi. Als ik zie hoeveel berichtjes ik heb gekregen en iedereen is positief. Daar wil ik iedereen voor bedanken.”

Verder lezen...
 
Terug
Bovenaan